Masai Mara! - Reisverslag uit Watamu, Kenia van Ditte en Stef - WaarBenJij.nu Masai Mara! - Reisverslag uit Watamu, Kenia van Ditte en Stef - WaarBenJij.nu

Masai Mara!

Door: Ditte

Blijf op de hoogte en volg Ditte en Stef

31 Juli 2008 | Kenia, Watamu

We zijn op safari en niet zo'n beetje ook! De aanloop er naartoe had nogal wat voeten in de aarde, want de pastoor 'met zijn mooie stem' maakte het ons wel moeilijk. En omdat wij het daar niet mee eens waren, maakten wij het hem weer moeilijk. Wij hadden nl op het laatste moment nog 3 meiden extra geregeld, en de prijs ging totaal niet in verhouding omlaag. Na veel onderhandelen, niet helemaal tevreden maar toch, wel een goede prijs gekregen. We waren na al dat gesteggel wel een beetje blij dat de pastoor niet zelf met ons op safari ging, want we hadden het wel een beetje met hem gehad. Gelukkig beseften de andere meiden heel goed hoeveel werk we erin hadden gestoken, en die waardering maakte al een heleboel goed. Toen was het alleen nog spannend of het allemaal goed zou gaan en leuk zou worden, want wij waren wel degegen die alles voor de andere 6 geregeld hadden, dus dan voel je je wel een beetje verantwoordelijk.
Op maandagavond moesten we eerst met de nachtbus naar Nairobi. Acht uur lang, een pittige rit, voor de een wat comfortabeler dan de ander. De stoelen konden vrij ver naar achteren, maar dat betekende ook dat je je voorbuurman of buurvrouw zo ongeveer in je schoot had liggen. 's Ochtends in Nairobi was het erg mistig en koud. We werden even naar een hotel gebracht om ons op te frissen en te ontbijten en daarna vertrokken we in een minibus naar de Masai Mara. Daar hebben we ook weer de hele dag over gedaan, dus we hadden er echt veel uren rijdend en met weinig beweging opzitten.
Onderweg al wel giraffen en zebra's gezien. Aan het eind van de middag arriveerden we op onze 'camping', met tenten onder dakjes en op een fundering, echte bedden en zelfs een aangebouwd badkamertje met wc en douche. We gingen na aankomst meteen weer weg voor onze eerste 'game drive'. Echt bijzonder! Veel wildebeesten (gnoe's), zebra's, gazelle's en impala's gezien. En na tien minuten spotten we onze eerste leeuw! Onze gids had het niet meteen door, die dacht dat we weer helemaal uit ons dak gingen van de zoveelste zebra, maar toen hij doorhad dat het echt om een leeuw ging zei hij: 'let's go closer!' en gaste recht op de leeuw in de verte af, en reed door tot 3m afstand. Het bleek een leeuwin met 2 mini-welpjes! En de leeuwin zat daar gewoon, stoicijns, zonder zich ook maar iets van ons aan te trekken. De welpjes gaven even een showtje door lekker met elkaar te gaan stoeien en aan hun moeders staart te hangen, en moeders gaapte ondertussen verveeld. Het was net Animal Planet, maar dan in het echt!! Even later stond de leeuwin op en liep op haar dooie gemakje even tussen de 2 busjes (inmiddels was er nog een busje gearriveerd) door en liep daarna weer terug. De welpjes vonden ons wel heel interessant en zaten ons steeds aan te kijken. En echt idioot, zo dichtbij, de enorme inzoomtoeter van Stef was totaal overbodig. Wij sopjes waren er allebei wel even ontroerd van.
Even later kwamen we de eerste olifanten tegen, ook alweer zo dichtbij, en met een babyolifantje. We vielen echt met onze neus in de boter. Verder nog een hele grote kudde buffels gezienm die stiekem beloerd werden door nog twee leeuwen, dus we hebben al 'big 3' binnen!

Na een heerlijke en heel erg nodige lange nacht waren we klaar voor een hele dag in de Masai Mara. We hebben prachtige uitzichten gezien, kilometers savannegras, mooie bomen, bergen, mooie wolkpartijen. De overheersende kleuren waren savannegrasgeel ( :) deze nieuwe kleur wordt de nieuwe hit bij Flexa of Histor, let maar op) en groen. En weer veel wild gezien. Delen van de wildebeestmigratie van de Serengeti in Tanzania naar Kenia, een mannetjesleeuw die lag te dommelen naast een volledig leeggegeten karkas van een zebra, een kudde giraffen, wrattenzwijntjes (whartogs, Pumbaa uit de Lion King). Die zijn echt zo grappig. Ze zijn eigenlijk best wel klein, met korte pootjes, die nog korter lijken omdat ze op hun knietjes grazen, net als schapen. Ze hebben een heel grappig staartje, dat recht omhoog gaat staan als een antenne als ze gaan rennen. Tegen de lunch kwamen we aan bij de rivier Mara, waar heel veel nijlpaarden zaten en 2 enorme krokodillen van 2-3 meter. Bij de lunchplek zaten allemaal servetaapjes, die heel erg brutaal waren en de bananen (of ander eten) gewoon uit je hand kwamen stelen als je niet oppaste.
's Middags zagen we nog 2 leeuwen op 'honeymoon', een paartje, dat 7 dagen lang samen optrekt, niet eet en alleen maar paart, zo'n 7 keer per dag. Gelukkig wilden ze dat ook wel even demonstreren terwijl wij stonden te kijken (!!!) Lang duurde de actie niet (zo'n 5 seconden) maar het gebrul dat erbij gemaakt werd was wel indrukwekkend.
We hebben zelfs nog een Masai dorp bezocht, de Masai jongens deden hun beruchte spring dans, die nog redelijk angstaanjagend overkwam, terwijl ze beweren zo vredelievend te zijn!

• 31 Juli 2008 - 13:15

Ike:

Uitkijkend over weilanden met slome koeien, denk ik: WOW! Jaloers!

(Stef, je hebt vast erg mooie foto's gemaakt?)

x